Algemeen

Jeugd

  • Bib Joske heeft vele kleurrijke prentenboeken over allerlei thema's uit de kinderwereld, zoals lichaamsbeweging, familieleven, slapengaan, verliefdheid en andere gevoelens. Je ontmoet heksen en tovenaars, dieren uit de zoo en mensen uit de stad, van olifanten tot muizen en van voetballers tot ballerina's.
  • Ook zijn er vele Arabische, Koerdische en Turkse kinderboeken.
  • Verder vind je heel wat sprookjesboeken, liedjesboeken en luisterboeken. Jonge avonturiers kunnen zich op de strips storten.
  • Men hoeft nog niet te kunnen lezen om Bib Joske te bezoeken: zelfs voor kinderen jonger dan twee liggen er babyboeken klaar.
  • De weetjesboeken zijn er ook voor wie de microbe te pakken heeft om zich te verdiepen in technisch vernuft, koken, knutselen en voor wie gebeten is door de wereld van de Oude Romeinen, de ruimtereizigers of de meesters van de schilderkunst.
  • Verder zijn er cd's en films (animatiefilms, jeugdfilms zoals De Maanprinses, Einstein Baby, Tik-Tak, Het Molletje, ... )
  • Je kan ook kennismaken met de interactieve Fundels: dit zijn prentenboeken die je digital op je pc, tablet of smartphone kan bekijken met interactieve spelletjes over het verhaal.

 

Volwassenen

Boeken

Bib Joske biedt een kleine maar aardige collectie romans, waaronder ook een vaste collectie Turkse boeken, Arabische en Koerdische boeken, en Engelse boeken.

De non-fictie-afdeling besteedt vooral aandacht aan gezondheid, koken, opvoeding, stadsleven, wonen, leren en werken.

Tijdschriften

De bibliotheek beschikt over vele tijdschriften: Knack, Jeune Afrique, Marie-Claire, Libelle, Psychologie, Sport magazine, Humo, Flow,...

Cd's

Ook de cd-collectie is heel divers: van populaire muziek tot Franse chansonniers, jazz.... Er is ook een ruim aanbod wereldmuziek en Arabische en Turkse muziek.

Dvd's

Bib Joske grasduint door de filmgeschiedenis en pikt er de mooiste uit: van zwart-wit-klassiekers tot hedendaagse hits, van rauwe noir tot zoete romantiek.