Algemeen

Jeugd

  • Bib Joske heeft vele kleurrijke prentenboeken over allerlei thema's uit de kinderwereld, zoals lichaamsbeweging, familieleven, slapengaan, verliefdheid en andere gevoelens. Je ontmoet heksen en tovenaars, dieren uit de zoo en mensen uit de stad, olifanten en muizen, voetballers en ballerina's.
  • Ook zijn er vele Arabische, Koerdische, Turkse, Spaanse en Engelse kinderboeken.
  • Verder vind je heel wat sprookjesboeken, liedjesboeken en luisterboeken. Jonge avonturiers kunnen zich op de strips storten.
  • Je hoeft nog niet te kunnen lezen om Bib Joske te bezoeken: zelfs voor kinderen jonger dan twee liggen er babyboeken klaar.
  • De weetjesboeken zijn er ook voor wie de microbe te pakken heeft om zich te verdiepen in technisch vernuft, koken, knutselen en voor wie gebeten is door de wereld van de Oude Romeinen, de ruimtereizigers of Minecraft en Lego Star Wars.
  • Verder zijn er cd's en films (animatiefilms, jeugdfilms, series).
  • Je kan ook kennismaken met de interactieve Fundels: dit zijn prentenboeken die je digital op je pc, tablet of smartphone kan bekijken met interactieve spelletjes over het verhaal.

 

Volwassenen

Boeken

Bib Joske biedt een kleine maar aardige collectie romans, waaronder ook een vaste collectie Turkse boeken, Arabische en Koerdische boeken, en Engelse boeken.

De non-fictie-afdeling besteedt vooral aandacht aan gezondheid, koken, opvoeding, stadsleven, wonen, leren en werken.

Tijdschriften

De bibliotheek beschikt over vele tijdschriften: Knack, Jeune Afrique, Marie-Claire, Libelle, Psychologie, Sport magazine, Humo, Flow,...

Cd's

Ook de cd-collectie is heel divers: van populaire muziek tot Franse chansonniers, jazz.... Er is ook een ruim aanbod wereldmuziek, met onder meer Arabische en Turkse muziek.

Dvd's

Bib Joske grasduint door de filmgeschiedenis en pikt er de mooiste uit: van zwart-wit-klassiekers tot hedendaagse hits, van rauwe noir tot zeemzoete romantiek.