Algemeen

Jeugd

Bib joske bezit een groot aantal kleurrijke prentenboeken over allerlei thema's uit de kinderwereld, zoals lichaamsbeweging, familieleven, slapengaan, verliefdheid en andere gevoelens. Je ontmoet heksen en tovenaars, dieren uit de zoo en mensen uit de stad, van olifanten tot muizen en van voetballers tot ballerina's. Ook zijn er een dertigtal Arabische en Turkse kinderboeken. Verder vind je heel wat sprookjesboeken, liedjesboeken en luisterboeken. Jonge avonturiers kunnen zich op de strips storten. Men hoeft overigens nog niet te kunnen lezen om Bib Joske te bezoeken: zelfs voor kinderen jonger dan twee liggen er boeken klaar.

De zizo-collectie is er ook voor wie de microbe te pakken heeft om zich te verdiepen in technisch vernuft, koken, knutselen en voor wie gebeten is door de wereld van de Oude Romeinen, de ruimtereizigers of de meesters van de schilderkunst.

Verder zijn er cd's en de nieuwste kinderdvd's (animatiefilms, jeugdfilms zoals De Maanprinses, Einstein Baby, Tik-Tak, Het Molletje, ... )

Vanaf de start kon je ook kennismaken met de interactieve Fundels: dit zijn prentenboeken aangevuld met een online interactieve variant, met als doel het taalgevoel van jonge kinderen te stimuleren. (meer info: link op site)

Volwassenen

Boeken

Bib Joske biedt een aardige collectie romans, waaronder ook een vaste collectie Turkse boeken, en in wisselcollectie Italiaanse, Spaanse en Engelstalige.

De non-fictie-afdeling besteedt aandacht aan gezondheid, koken, opvoeding, stadsleven, wonen, leren en werken.

Tijdschriften

De bibliotheek beschikt over een gevarieerde reeks tijdschriften: Knack, Jeune Afrique, Marie-Claire, Mama, The Bulletin (met bijlage Brussels Unlimited) en Atlas (Turks cultuur- en natuurmagazine).

Cd's

Ook de cd-collectie is heel divers: van populaire muziek tot Franse chansonniers, jazz.... Er is ook een ruim aanbod wereldmuziek en Arabische en Turkse muziek.

Dvd's

Bib Joske grasduint door de filmgeschiedenis en pikt er de mooiste uit: van zwart-wit-klassiekers tot hedendaagse hits, van rauwe noir tot zoete romantiek.