Nocturne in alle Brusselse Bibliotheken 23 november

Nocturne  Vrijdag- Vendredi 23/11   Chuuuuut !! Ssst !!

18:00 : Deuren open / Ouverture des portes
18:30 én 19u30: 2 Séances: Schaduwspel theater (woordloos) / Théâtre d'ombre (sans paroles)  /   Clair de Lune Théâtre
 De gordijnen gaan open. Een circus van schaduwen begint en alles is mogelijk. Le rideau se lève. Un cirque d'ombres arrive et tout devient possible.
Het decor doet denken aan de Zwarte Kat en het prachtige tijdperk van het schaduwtheater in Montmartre. In de duisternis van de ruimte is er een intimiteit tussen het publiek, de schaduwen en de manipulator.
Het gordijn komt op. Een circus van schaduwen komt en alles wordt mogelijk ... Schaduwen en licht voeren pirouettes en capriolen uit, vertellen je een verhaal zonder woorden, huppelen op tonen en gekletter.
Voor iedereen vanaf 3 jaar oud.

19:30 : Drink

20:00 : Conferentie met zachte stem: Lof voor de stilte in een wereld die ons doof maakt (FR)
            Conférence à voix basse : «Éloge du silence dans un monde qui nous rend sourd », van bibliothecaris Dominique Dognié

20h45h : Slam et lectures « Carnets d’intimes émotions » par Michel Bindi avec accompagnement musical / Slam met muzikale begeleiding (FR)

Wil je ook de programma's raadplegen van alle Franstalige bibliotheken, haal dan je gratis programmabrochure in een van de bibliotheken. Of download hier de digitale versie van de programmabrochure (PDF, 2,06 MB).

Op vrijdag 23 november 2018 nemen de Nederlandstalige Brusselse bibliotheken voor de tweede keer deel aan de Brusselse bibliotheeknocturne. Samen met de Franstalige openbare bibliotheken in Brussel openen de bibliotheken tijdens deze nocturne ’s avonds hun deuren met een feestelijk en ongewoon programma.

Haal je gratis programmabrochure in een van de bibliotheken. Of download hier de digitale versie van de programmabrochure (PDF, 2,06 MB).

Hieronder kun je doorklikken naar de activiteiten in de deelnemende Nederlandstalige bibliotheken. Meer informatie en aanvangstijden: raadpleeg de programmabrochure of de websites van de bibliotheken. Inschrijven is niet nodig. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.